AMA.21AMADYS NV

OPDRACHTGEVERAmadys nv
LIGGINGAntwerpen
FUNCTIEKantoor
OPPERVLAKTE
TEAMGert Janssens
Loes De Keyzer
Renata de Sousa
SAMENWERKING
AANNEMING
Groep Dirk De Groof
Concept-A
Klimaplan
Meubilair BULO
FASEGerealiseerd
FOTO’SNick Claeskens

Het nieuwe hoofdkantoor van Amadys is gesitueerd aan de oever van de Schelde op hoogste verdieping van een jaren 80 kantoorgebouw, vlak bij het Eilandje. We strippen het volledige interieur en ontwerpen een strak plan dat inspeelt op de panoramische zichten. Enerzijds zijn er de perspectieven op de oude binnenstad, anderzijds de vergezichten op de rivier en de haven van Antwerpen. 

Het plan wordt georganiseerd rondom een centrale toog en de ‘abdij’ tafel die een een belangrijke rol speelt binnen het teamgegeven van het bedrijf. Meetingrooms, landschapskantoor, boardroom en individuele kantoren worden gerangschikt rondom deze centrale plek. De plan organisatie maakt het mogelijk dat er doorzichten zijn in heel het kantoor en er een zeer ruimtelijk gevoel ontstaat.

De materialisatie van het interieur is gedeeltelijk geïnspireerd op de vroegere inrichting dat de bouwheer zeer aansprak. De claustra wanden zijn gerecupereerd elementen, net als de meeste deuren. Het gebruik van hout refereert naar de kisten op de loskade. Het kantoorgebouw staat immers op de vroegere Sint-Pietersvliet. De donkere kleuren geven het loftkantoor een stijlvolle uitstraling, het blauw is een verwijzing naar het bedrijfslogo. Akoestische buffels zijn als interieurelement verwerkt en zorgen voor een hoog comfort voor de gebruikers.

Artikel: https://www.architectura.be/nl/nieuws/absorberende-baffles-optimaliseren-akoestisch-comfort-in-minimalistische-kantooromgeving-staut/