MOH.17WONING HOVE

OPDRACHTGEVERParticulier
LIGGINGHove, Antwerpen
FUNCTIEWonen
OPPERVLAKTE
TEAMFilip Jacobs
Stéphanie Gielen
AANNEMINGIngenieursbureau Jan Van Aelst
Studiebureau Dirk De Groof
FASEAanbesteding
FOTO’S

Het project grenst aan de dorpskern van de gemeente Hove langs een belangrijke verkeersas. Een diepe voortuin vormt de buffer tussen de verschillende vrijstaande woontyes en de drukte van de straat. De percelen worden verder gekenmerkt door hun genereuze achtertuinen en hun groen karakter.

De ontwerpopgave bestond erin een nieuw volume te creëren naast het bestaande statische volume. De woning breidt zo op het gelijkvloers niveau uit, alsook op de eerste verdieping. De uitbreiding sluit ruimtelijk aan op de bestaande woning.

Het nieuwe volume wordt voorzien van grote raampartijen naar de tuin om deze maximaal bij de woning te betrekken. De bestaande woning wordt wit geschilderd en het nieuwe volume sluit hierop aan met een genuanceerde oranje baksteenkleur.

Binnenin gaan oud en nieuw naadloos over in elkaar, terwijl er buiten gezien mag worden wat ‘oud’ en ‘nieuw’ is. De detaillering van het ontwerp crëeert zo de leesbaarheid van de gevel. Naar achter springende stukken metselwerk en dieper gelegen schrijnwerk vertalen zich binnen in meer private ruimtes, terwijl glaspartijen naar buiten worden geplaatst in de leefruimten.