MSC.18BEN-RENOVATIE EN INTERIEUR KANTOORGEBOUW

OPDRACHTGEVERMSC Belgium
LIGGINGAntwerpen
FUNCTIEBEN renovatie van een bestaand kantoor en multifunctionele ruimte
OPPERVLAKTE
TEAMFilip Jacobs
Gert Janssens
Siel van Gool
Loes De Keyzer
Fien Roodhooft
Renata de Sousa
Monica Grau Duro
Stėphanie Gielen
AANNEMINGMacobo
Bulvano
Groep Dirk de Groof
FASERealisatie
FOTO’SSTAUT
Nick Claeskens

Een oud kantoorgebouw in de haven van Antwerpen dat al 20 jaar leegstond, wordt omgetuned tot een hedendaagse kantooromgeving voor MSC Belgium. Het gebouw voldoet na de renovatie ook aan de BEN-normering.

De verschijningsvorm van het gebouw in het straatbeeld, is het gevolg van de oorspronkelijke structuur van het gebouw. De bestaande raamopeningen worden verlaagd, zodat er meer natuurlijk licht binnenvalt. De gevels van het gebouw worden ingepakt met een ETICS- gevelsysteem.

Het plan anticipeert op de wens van de bouwheer naar flexibiliteit. De diensten van het bedrijf krimpen en breiden uit op zeer frequente basis. Zowel het plan als de achterliggende technieken spelen daar enorm hard op in.

Bij het ontwerpen van het interieur was multifunctionaliteit een belangrijk en richtgevend begrip. Zo kunnen de lunchruimtes ook worden gebruikt als informele overlegruimtes en de afgesloten kantoornissen ook als concentratiewerkplek. De nissen en clusters werden in het landschapskantoor ingeplant, met als doel de ruimte te verschalen.

Doorheen het volledige ontwerp wordt er veel aandacht geschonken aan het akoestisch comfort van de gebruiker.