PHE.18BEN RENOVATIE

OPDRACHTGEVERPrivaat
LIGGINGEdegem, Antwerpen
FUNCTIEWoning
OPPERVLAKTE311 m2
TEAMGert Janssens
Loes De Keyzer
Renata de Sousa
Monica Grau Duro
Kathleen van de Vel
AANNEMINGConcept-A bv
FASEGerealiseerd
FOTO’SNick Claeskens

Een oude wasserij met woonst uit de jaren ‘60, gesitueerd in een rustige wijk Elsdonk te Edegem, wordt omgeturnd tot een woning die beantwoord aan de huidige standaarden. Het gebouw wordt volledig gestript en compacter gemaakt zodat de ‘koer’ omgevormd wordt tot een bruikbare tuin. Het ontwerp tracht structurele ingrepen te beperken. We ontdoen de woning van alle ‘ruis’ die er de voorbije jaren is ingeslopen. De gelijkvloersgevel verwijst door middel van het verwerken van faïence naar het vroegere handelskarakter van het pand. Het interieurontwerp opteert ervoor om de ruwe betonvloeren en metselwerkwanden in het zicht te laten, zodat we aangevuld met oa enkel schrijnwerkgehelen een sterk eindbeeld bekomen. We kiezen voor materialen die hun degelijkheid reeds in het verleden bewezen hebben, maar verwerken ze op een verfrissende manier.