PUA.13LANGGEVELHOEVE, ASSE

OPDRACHTGEVERParticulier
LIGGINGAsse
FUNCTIEVerbouwen en uitbreiden van een authentieke langgevelhoeve
OPPERVLAKTE+- 300 m2
TEAMFilip Jacobs
AANNEMINGElemat
F. Van de Voorde
FASERealisatie
FOTO’S

De authentieke langgevelhoeve bevindt zich tussen de maïsvelden in een golvend landschap nabij Asse. De opdracht omvat de herinrichting van de bestaande hoeve en de uitbouw ervan om de groene omgeving meer te betrekken bij de leefruimte.

Een bestaande overdekte buitenruimte aan de achterzijde van de woning wordt omgevormd tot binnenruimte. In het verlengde hiervan –voortbouwend op het principe van de langgevelhoeve- wordt een nieuw volume toegevoegd dat een tegenbeweging maakt ten aanzien van het bestaande zadeldak, zodat de woning zich opent naar de groene omgeving. De uitbreiding krijgt een verdiepingshoge raampartij die zorgt voor een overvloed aan daglicht in de nieuwe leefruimte en keuken. Het geheel van de uitbreiding staat in contrast met het bestaande hoevevolume zonder de harmonie van het totaalbeeld te verbreken.

Verder wordt de bestaande zolderruimte omgevormd tot een volwaardig slaapgedeelte, waarbij de bestaande oude spantstructuren in het zicht blijven.