en

PHE. 18 | BEN renovatie

1 van 11 |
Cell 1 Cell 2
OPDRACHTGEVER Privaat
LIGGING Edegem, Antwerpen
PROGRAMMA BEN renovatie en interieurverlichting van een bestaande woning
TEAM LOes De Keyzer, Kathleen van de Vel, Monica Grau Duro, Renata de Sousa,, Gert Janssens
SAMENWERKING Groep Dirk de Groof, stabiliteitsbureau Concreet
FASE werf

Een oude wasserij met woonst uit de jaren ‘60, gesitueerd in een rustige wijk Elsdonk te Edegem, wordt omgeturnd tot een woning die beantwoord aan de huidige standaarden.  Het gebouw wordt volledig gestript en compacter gemaakt zodat de ‘koer’ omgevormd wordt tot een bruikbare tuin.  Het ontwerp tracht structurele ingrepen te beperken. We ontdoen de woning van alle ‘ruis’ die er de voorbije jaren is ingeslopen. De gelijkvloersgevel verwijst door middel van het verwerken van faïence naar het vroegere handelskarakter van het pand. Het interieurontwerp opteert ervoor om de ruwe betonvloeren en metselwerkwanden in het zicht te laten, zodat we aangevuld met oa enkel schrijnwerkgehelen een sterk eindbeeld bekomen. We kiezen voor materialen die hun degelijkheid reeds in het verleden bewezen hebben, maar verwerken ze op een verfrissende manier.