en

AMA.21 | Amadys nv

1 van 11 |
Cell 1 Cell 2
Opdrachtgever Amadys nv
Ligging Antwerpen, België
Functie Kantoor
Oppervlakte 570m2
Team Renata De Sousa, Loes De Keyzer, Shi Jie Chou, Gert Janssens
Aannemer Concept - A / meubilair BULO
Fase Gebouwd
Foto's Nick Claeskens

Het nieuwe hoofdkantoor van Amadys is gesitueerd aan de oever van de Schelde op hoogste verdieping van een jaren80 kantoorgebouw vlak bij het Eilandje. We strippen het volledige interieur en ontwerpen een strak plan dat inspeelt op de panoramisch zichten. Enerzijds heb je perspectieven op de oude binnenstad, anderzijds zijn er vergezichten op rivier en de haven van Antwerpen. 

Het plan wordt georganiseerd rondom een centrale toog en de ‘abdij’ tafel die een een belangrijke rol speelt binnen het teamgegeven van het bedrijf. Meetingrooms, landschapskantoor, boardroom, individuele kantoren worden gerangschikt rondom deze centrale plek. De plan organisatie maakt het mogelijk dat er doorzochten zijn in heel het kantoor en er een zeer ruimtelijk gevoel ontstaat.

De materialisatie van het interieur is gedeeltelijk geïnspireerd op de vroegere inrichting dat de bouwheer zeer aansprak. De claustra wanden zijn gerecupereerd elementen evenals de meeste deuren. Het gebruik van hout refereert naar de kisten op de loskade. Het kantoorgebouw staat immers op de vroegere Sint Pieters vliet. De donkere kleuren geven het loftkantoor een stijlvolle uitstraling het blauw is een verwijzing naar het bedrijfslogo. Akoestische buffels zijn als interieurelement verwerkt en zorgen voor een hoog comfort voor de gebruikers.

Artikel: https://www.architectura.be/nl/nieuws/absorberende-baffles-optimaliseren-akoestisch-comfort-in-minimalistische-kantooromgeving-staut/